10% cashback actie! Voeg kortingscode ZOMER10 toe in het opmerkingeveld.
rolgordijnopmaat.nl
Klik hier voor het webwinkel cetificaat Gratis kleurstalen aanvragen Winkelwagen
10% cashback actie! Voeg kortingscode ZOMER10 toe in het opmerkingeveld.

Stoffen voor rolgordijnen

Zoveel stoffen en kleuren, dat is nog knap lastig kiezen...

Onze designers hebben een prachtige collectie stoffen voor u samengesteld die perfect aansluit bij de interieurtrends van vandaag. Zo creëert u eenvoudig een geheel nieuwe look voor uw woning of kantoor.

U heeft de keuze uit subtiele wevingen, strakke effen stoffen of speelse patronen in een veelheid aan kleuren. Op deze pagina leest u er alles over. Ook over de zaken waar u rekening moet houden als u rolgordijnen gaat bestellen.

Bestel rolgordijnen

Gratis kleurstalen aanvragen

Rolgordijnstoffen

Onze rolgordijnstoffen zijn verdeeld in 14 kleurgroepen en 6 prijsgroepen. Daarnaast is er een onderverdeling in effen stoffen en stoffen met een patroon. U heeft de keuze uit drie transparanties: transparant, lichtdoorlatend en verduisterend. Op de rolgordijn kleurenpagina vindt u een volledig overzicht en kunt u filteren op basis van uw voorkeuren.

Rolgordijn

Duorolgordijnstoffen

Onze duorolgordijnstoffen zijn verdeeld in 11 kleurgroepen en 4 prijsgroepen. Alle stoffen hebben afwisselend transparante en gekleurde banen waarmee u bij elke stand de lichtinval kunt regelen. De gekleurde banen zijn er in twee transparanties: lichtdoorlatend en verduisterend. Op de kleurenpagina voor duorolgordijnen vindt u een volledig overzicht.

Duorolgordijn

Drie transparanties

Een belangrijk aspect bij rolgordijnen en duorolgordijnen is de mate van transparantie en lichtdoorlatendheid van de stof. Bij alle stoffen op onze kleurenpagina is daarom aangegeven wat voor transparantie de stof heeft.

Bij rolgordijnstoffen heeft de gehele hele stof altijd dezelfde transparantie. Bij duorolgordijnen worden de gekleurde lichtdoorlatende of verduisterende banen afgewisseld met transparante banen.

Transparant

Transparant

Lichtdoorlatend

Lichtdoorlatend

Verduisterend

Verduisterend

Transparant

Transparant
Door een transparante stof kunt u in meer of minder mate heenkijken. Dit betekent ook dat men van buiten enigszins naar binnen kan kijken. Houd hier rekening mee.

Lichtdoorlatend

Lichtdoorlatend
Dit type stof laat alleen licht door. Door de stof heenkijken is niet mogelijk. Wilt u privacy, maar wel lichtinval? Kies dan een lichtdoorlatende stof.

Verduisterend

Verduisterend
Door een speciale coating aan de achterzijde laten deze stoffen geen licht door. U kunt er dus ook niet doorheen kijken. Erg geschikt voor slaapkamers.

Achterzijde verduisterende stoffen
De achterzijde van verduisterende stoffen kan zowel in het wit zijn uitgevoerd als in een kleur die oveenkomt met de voorzijde van de stof. Bij de afbeeldingen van verduisterende stoffen wordt op het omgeslagen hoekje linksonder de kleur van de achterzijde weergegeven.

Stalen

Licht in goede banen

Bij duorolgordijnen bewegen er via een als in de onderbalk twee lagen stof vlak voor elkaar langs. Aan de voorzijde bewegen de banen op of neer terwijl aan de achterzijde de banen stil blijven staan. Hierdoor kunt u in elke stand de hoeveelheid licht, maar ook de mate van privacy zelf instellen.

Huiskamer

Sluitend op venster
Een duorolgordijn wordt standaard ‘sluitend op venster’ geleverd. Dit houdt in dat als het duorolgordijn volledig is neergelaten de banen gesloten zijn. Hieronder een voorbeeld van een duorolgordijn met de banen ‘geopend’ en ‘gesloten’.

Duorolgordijnen

Stoffen uitlijnen

Monteert u twee of meerdere (duo)rolgordijnen op exact dezelfde montagehoogte naast elkaar? En zit er een weving of patroon in de stof? Dan kunt u aan het einde van het bestelproces aangeven welke producten er naast elkaar komen te hangen door ze hetzelde groepnummer te geven. Wij zorgen er dan voor dat de stoffen worden uitgelijnd.

Worden duorolgordijnen met verschillende hoogtematen uitgelijnd, dan lopen de banen door, maar bij het volledig neerlaten van de duorolgordijnen zijn alleen de banen van het kortste duorolgordijn volledig gesloten. Als dit niet is wat u wilt, kunt u kiezen het duorolgordijn standaard ‘sluitend op venster’ te laten produceren. Hieronder de twee opties die u heeft.

Optie 1 - Stoffen uitgelijnd (zelfde groepnummer)

Doorlopend

Optie 2 - Sluitend op venster (standaard)

Niet doorlopend

* Vanwege de toleranties in de stof kunnen we geen 100% garantie geven dat de banen in de stof exact gelijk lopen

Wanneer draait de stof?

De stoffen die wij gebruiken voor het produceren van rolgordijnen worden geleverd op een rol. De breedte van deze rollen - en dus de stof die er op zit - kan verschillen per kleur. Zo zijn er stofrollen met een breedte van 195cm, maar ook van 235cm en 290cm. Het kan dus voorkomen dat de stofrol - en dus de stofbreedte - kleiner is dan de breedte van het rolgordijn dat u wilt bestellen.

Bij de meeste uni stoffen kunnen we de stof probleemloos een kwartslag draaien en daarmee breedtes groter dan de stofrol mogelijk maken.

Bij stoffen met een patroon of bepaalde weving draait het patroon of de weving echter mee. Wanneer dit gebeurt, geven we u een melding tijdens het bestelproces. U kunt er dan voor kiezen of alleen de stof van het bredere rolgordijn een kwartslag draait óf dat dit bij alle rolgordijnen in uw order - met dezelfde stof - moet gebeuren.

Op onze kleurenpagina tonen we per stof de ‘maximale stofbreedte’ (stofrolbreedte) én of het patroon draait als deze breedte wordt overschreden. De staalafbeeldingen geven weer hoe het stofpatroon loopt tot de maximale stofbreedte.

Bij duorolgordijnen kan de stof niet worden gedraaid, omdat de banen dan niet meer over elkaar zouden bewegen.

Draaien
Mogelijkheden

Lasnaden

Bij grotere rolgordijnen, kan het voorkomen dat er een lasnaad in de stof komt. Dit gebeurt alleen als de breedte van het rolgordijn groter is dan de maximale stofbreedte waardoor de stof draait (zie hierboven: Wanneer draait de stof?) én de hoogte van het rolgordijn groter is dan de maximale stofrolbreedte minus 15cm (ook wel de maximale stofhoogte genoemd). Die 15cm is nodig om de stof in de buis en onderlat van het rolgordijn te kunnen verwerken.

Verduisterende stoffen
Bij verduisterende stoffen nemen de maximale maten van het rolgordijn met ongeveer 15% af wanneer er een lasnaad in de stof moet komen.

Lasnaad

Voorbeeld van een lasnaad.

Positie van de lasnaad
De lasnaad wordt altijd zoveel mogelijk bovenin de stof geplaatst. Hij wordt dan alleen zichtbaar als het rolgordijn volledig is neergelaten.

Lasnaad positie

Een lasnaad loopt altijd evenwijdig aan de bovenzijde.