Vanaf 2 producten 20% cashback op de laagst geprijsde rolgordijn. Voeg kortingscode Rolgordijn20 toe in het opmerkingenveld.
rolgordijnopmaat.nl
Klik hier voor het webwinkel cetificaat Gratis kleurstalen aanvragen Winkelwagen
Vanaf 2 producten 20% cashback op de laagst geprijsde rolgordijn. Voeg kortingscode Rolgordijn20 toe in het opmerkingenveld.

Rolgordijnen

Voordelige rolgordijnen precies zoals u ze wenst

Rolgordijnen zijn een zeer veelzijdig product. Zeker met het grote aantal stoffen dat wij in onze collectie hebben. En met de aantrekkelijke prijzen van Rolgordijnopmaat.nl zijn er geen redenen meer om niet voor maatwerk te kiezen!

Puttend uit 35 jaar ervaring in het fabriceren van rolgordijnen op maat hebben we een naam hoog te houden als het gaat om het aanbieden van kwaliteit. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met onze klantenservice.

Bestel rolgordijnen

Download technische brochure

 • Zijsteunen zijsteunen
 • Montageprofiel montageprofiel
 • Cassette cassette

Rolgordijnen van klein tot groot

Wij bieden twee typen rolgordijnsystemen aan: Rolgordijn standaard (R32) en Rolgordijn groot (R45). De belangrijkste verschillen zijn de diameter van de aluminium buis waar de rolgordijnstof op zit gerold, het formaat van de zijsteunen of cassette en de prijs. Voor de rest zijn de systemen gelijk in uitstraling. Soms is de stofkeuze bepalend voor de max. breedte van het rolgordijn. (Als de stofrol niet gedraaid kan worden en smaller is dan de max. systeembreedte.) Dit wordt per stof vermeld op de kleurenpagina.

Buizen

 

min. - max. breedte min. - max. hoogte max. oppervlakte
Rolgordijn standaard (R32) 30 - 220 cm 30 - 300 cm 6,6 m2
Rolgordijn groot (R45) 30 - 300 cm 30 - 500 cm 15 m2

 

De grootste collectie stoffen

Rolgordijnen zijn van grote invloed op de sfeer in de ruimte waar ze hangen. De kleur moet dan ook perfect aansluiten op de omgeving. Om die reden bieden wij een grote collectie stoffen aan. U hebt daarbij de keuze uit twee hoofdtypen: lichtdoorlatend en verduisterend.

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn onder te verdelen in twee transparanties: transparant en lichtdoorlatend. Door een transparante stof kunt u nog heen kijken. Een lichtdoorlatende stof laat alleen licht door, maar er is verder geen inkijk (of uitkijk) mogelijk.

Klik hier voor meer info over onze collectie stoffen.

 • T080grijs geweven
 • T081jeansgrijs

Lichtdoorlatende en transparante stoffen

Bij verduisterende rolgordijnen laten de stoffen geen licht door. De achterkant kan zowel in het wit zijn uitgevoerd als in een kleur die overeenkomt met de voorzijde van de stof.

 • A509grijs
 • A510antraciet

Verduisterend met achterzijde in zelfde kleur

 • B609antracietgrijs
 • B608zwart

Verduisterend met achterzijde in wit

Drie uitvoeringen

U heeft de keuze uit drie uitvoeringen voor zowel Rolgordijn standaard (R32) als Rolgordijn groot (R45). De beschikbare kleuren verschillen per systeem. U kunt kiezen uit: wit (RAL 9003), grijs (RAL 7035), antraciet (RAL 7016) en zwart (RAL 9005).

Beide typen montagebeugels meegeleverd
Bij keuze voor montageprofiel of cassete leveren wij altijd montagebeugels voor zowel wand- als plafondmontage.

 

 • Zijsteunen

  Zijsteunen

  Dit is de goedkoopste uitvoering waarbij alleen zijsteunen worden geleverd. Zowel wand- als plafondmontage is mogelijk door de zijsteunen te draaien.

  Systeemkleuren R32:
  Wit
  Grijs
  Antraciet
  Zwart
  Systeemkleuren R45:
  Wit
  Grijs
  Antraciet
  Zwart
 • Montageprofiel

  Montageprofiel

  De zijsteunen zijn verbonden met een montageprofiel wat het monteren vereenvoudigt en op meerdere plaatsen mogelijk maakt. Zowel wand- als plafondmontage is mogelijk.

  Dit is een meerprijsoptie.

  Systeemkleuren R32:
  Wit
  Grijs
  Antraciet
  Zwart
  Systeemkleuren R45:
  Wit
 • Cassette

  Cassette

  De stof rolt in dit geval in een gesloten cassette waardoor het systeem niet zichtbaar is. De stof is hiermee beschermd tegen huisstof. Zowel wand- als plafondmontage is mogelijk.

  Dit is een meerprijsoptie.

  Systeemkleuren R32:
  Wit
  Grijs
  Antraciet
  Zwart
  Systeemkleuren R45:
  Wit
  Grijs
  Antraciet
  Zwart

Stofbreedte

Bij het plaatsen van uw bestelling geeft u ons onder andere de breedte door. Dit is de breedte van het volledige systeem, dus inclusief de zijsteunen of cassette. De stof zal echter altijd iets smaller zijn, omdat aan de buitenzijden van het systeem geen stof kan worden gerold. Houd hier rekening mee om te voorkomen dat het rolgordijn het raam niet volledig bedekt.

Standaard (R32) Groot (R45)
totaal verschil 35 mm 40 mm
niet-bedieningszijde (X) 14 mm 16 mm
bedieningszijde (Y) 21 mm 24 mm
Stofbreedte

Bediening rolgordijn

Voor alle rolgordijnen kunt u uiteraard de bedieningszijde bepalen. De bedieningsketting is standaard uitgevoerd in kunststof in de door u geselecteerde systeemkleur. Met de koordstops kunt u instellen tot welke hoogte het rolgordijn maximaal op- en afgerold kan worden.

Metalen ketting (meerprijs €4,95 per stuk)
Voor een luxueuze uitstraling kunt u uw rolgordijnen laten uitvoeren met een metalen ketting. Door het grotere gewicht is bij een metalen ketting geen koordgewicht nodig. Dit type ketting heeft geen break-away connector, maar kan met de bijgeleverde transparante kunststof veiligsheidsbeugel aan de onderzijde worden vastgezet.

Bediening
Break-away

Afwerking onderlat

Het type stof dat u selecteert, bepaalt de afwerking van de aluminium onderlat van het rolgordijn. Bij lichtdoorlatende stoffen en verduisterende stoffen waarvan de achterzijde in de kleur van de stof is, wordt de onderlat in vrijwel alle gevallen volledig bekleed. Bij verduisterende stoffen met een witte achterzijde wordt alleen de kleurzijde bekleed. De achterzijde bljft dan wit, net als de witte zijde van de stof.

In enkele gevallen is een stof te dik om de onderlat ermee te bekleden. De stof wordt dan in de onderlat vastgezet en de onderlat is dan aan voor- en achterzijde wit. Tijdens het bestelproces laten wij op basis van de gekozen stof zien hoe de onderlat wordt afgewerkt.

 

onderlat volledig bekleed onderlat eenzijdig bekleed onderlat niet bekleed
voorzijde onderlat Onderlat voorzijde volledig bekleed Onderlat voorzijde eenzijdig bekleed Onderlat voorzijde niet bekleed
achterzijde onderlat Onderlat achterzijde volledig bekleed Onderlat achterzijde eenzijdig bekleed Onderlat achterzijde niet bekleed

 

Afrolzijde

Standaard rolt de stof aan de achterzijde van de rol af. In sommige gevallen kan het echter handiger zijn als de stof aan de voorzijde afrolt. Bijvoorbeeld omdat de stof anders tegen uitstekende delen aan zou lopen zoals handgrepen van ramen. Om die reden bieden wij de mogelijkheid om zelf te kunnen bepalen of de stof aan de achter- of voorzijde moet afrollen.

Let op!
Houd er rekening mee dat als de stof aan de achterzijde afrolt ook de achterzijde van de stof of de rol zichtbaar is. Als deze wit is en de voorzijde in een kleur wijken de zichtzijde en de rol dus af qua kleur. Bij afrollen aan de voorzijde heeft de rol dezelfde kleur als de zichtzijde van de stof.

Standaard

standaard
afrollend aan achterzijde (raamkant)

Contra-rollend

contra-rollend
afrollend aan voorzijde