10% cashback actie! Voeg kortingscode ZOMER10 toe in het opmerkingeveld.
rolgordijnopmaat.nl
Klik hier voor het webwinkel cetificaat Gratis kleurstalen aanvragen Winkelwagen
10% cashback actie! Voeg kortingscode ZOMER10 toe in het opmerkingeveld.

Duorolgordijnen

Duorolgordijnen waren nog nooit zo betaalbaar

Duorolgordijnen zijn bij uitstek geschikt om het licht te regelen. Dit komt door de afwisselend transparante en gekleurde banen die in twee lagen stof over elkaar heen vallen. Met een simpele bediening verandert u niet alleen de lichtinval, maar ook de mate van privacy.

Voor onze duorolgordijnen maken wij gebruik van de systemen van een Britse partij. Kwaliteit gegaradeerd!

Bestel duorolgordijnen

Download technische brochure

 • Montageprofiel montageprofiel
 • Cassette cassette

Duorolgordijnen op maat

Het type duorolgordijnsysteem dat wij aanbieden gaat tot een maximale breedte van 260 cm en een maximale hoogte van 250 cm. Soms wordt de maximale breedte beperkt door de maximale breedte van de stof. In sommige gevallen is de stofrol namelijk smaller dan het systeem. Dit wordt per stof vermeld op de kleurenpagina.

Buizen
min. - max. breedte min. - max. hoogte max. oppervlakte
Duorolgordijn (D32) 30 - 260 cm 30 - 250 cm 6,5 m2

Uitgebreide collectie stoffen

Bij de stoffen voor duolgordijnen kunt u kiezen uit een aantal kleuren, baanbreedtes en wevingen. Ook zijn er stoffen met verschillende breedte banen en kleuren in dezelfde stof. U hebt de keuze uit twee hoofdtypen: lichtdoorlatend en verduisterend.

Bij lichtdoorlatende duorolgordijnen komt door de gekleurde banen nog licht. Het wordt dus niet helemaal donker als het buiten licht is. Een lichtdoorlatende stof laat alleen licht door. Zijn de banen gesloten, dan is er geen inkijk (of uitkijk) mogelijk en geniet u van uw privacy.

Klik hier voor meer info over onze collectie stoffen.

 • FW12 grijs
 • FW16 antraciet

Lichtdoorlatende stoffen met brede banen

Bij verduisterende duorolgordijnen laten de gekleurde banen geen licht door al wordt het nooit helemaal donker als de banen zijn gesloten vanwege lichtinval via de zijkanten.

 • SU16 zwartbruin
 • SU16 zwart

Verduisterende stoffen

 • SU11 ecru
 • SU12 grijs

Lichtdoorlatende stoffen

Twee uitvoeringen

U heeft de keuze uit twee uitvoeringen. De beschikbare kleuren zijn voor beide uitvoeringen gelijk. U kunt kiezen uit: wit (RAL 9003), grijs (RAL 7035), antraciet (RAL 7016) en zwart (RAL 9005).

Meegeleverde montagebeugels
Bij montageprofiel is alleen wandmontage mogelijk. Dit is omdat de stof aan de achterzijde aan het profiel vast zit. Bij cassettes leveren wij altijd montagebeugels voor zowel wand- als plafondmontage.

 • Montageprofiel

  Montageprofiel

  De zijsteunen zijn verbonden met een montageprofiel wat het monteren vereenvoudigt en op meerdere plaatsen mogelijk maakt. Alleen wandmontage is mogelijk met een montageprofiel bij duorolgordijnen.

  Systeemkleuren D32:
  Wit
  Grijs
  Antraciet
  Zwart
 • Cassette

  Cassette

  De stof rolt in dit geval op in een gesloten cassette waardoor het systeem niet zichtbaar is. De stof is hiermee beschermd tegen huisstof. Zowel wand- als plafondmontage is mogelijk.

  Dit is een meerprijsoptie.

  Systeemkleuren D32:
  Wit
  Grijs
  Antraciet
  Zwart

Stofbreedte

Bij het plaatsen van uw bestelling geeft u ons onder andere de breedte door. Dit is de breedte van het volledige systeem, dus inclusief de zijsteunen of cassette. De stof is echter altijd 40mm smaller, omdat aan de buitenzijden van het systeem geen stof kan worden gerold. Houd hier rekening mee om te voorkomen dat het duorolgordijn het raam niet volledig bedekt.

Duorolgordijn (D32)
totaal verschil 40 mm
niet-bedieningszijde (X) 20 mm
bedieningszijde (Y) 20 mm
Stofbreedte

Bediening duorolgordijn

Voor alle rolgordijnen kunt u uiteraard de bedieningszijde bepalen. De bedieningsketting is standaard uitgevoerd in kunststof in de door u geselecteerde systeemkleur. Met de koordstops kunt u instellen tot welke hoogte het rolgordijn maximaal op- en afgerold kan worden.

Metalen ketting (meerprijs €4,95 per stuk)
Voor een luxueuze uitstraling kunt u uw rolgordijnen laten uitvoeren met een metalen ketting. Door het grotere gewicht is bij een metalen ketting geen koordgewicht nodig. Dit type ketting heeft geen break-away connector, maar kan met de bijgeleverde transparante kunststof veiligsheidsbeugel aan de onderzijde worden vastgezet.

Bediening
Break-away

Werking onderlat

Bij duorolgordijnen zit in de onderlat een as verwerkt. De stof is aan de bovenzijde in het montageprofiel of aan de cassette vastgezet. Wanneer u het duorolgordijn bedient, rolt de stof in de onderlat over de as en schuiven de gekleurde en transparante banen over elkaar. De kleur van de onderlat is gelijk aan de geselecteerde systeemkleur.

Onderlat